Work and travel USA - výběr

by - 22 října

Ahoj,
v roce 2017 jsem se s kamarádem rozhodla, že se zúčastníme Work and travel programu. Hledali jsme různé agentury a já psala lidem, o kterých jsem věděla, že už takto někde byli. Nakonec jsme se rozhodli využít služby agentury Czech-us. Agentura nabízí všechny možné pracovní pozice, ve všech částech Ameriky. My hledali speciálně práci, kterou by jsme mohli dělat spolu, ale aby to nebyl plavčík. Nakonec jsme se rozhodli pro práci v zábavním parku v malém městečku Seaside Heights. O pár dnů později se nám ozvala agentura, že tato práce už není v nabídce a poradili nám jinou a to sales person ve stejné lokaci.
Ohledně této práce na webových stránkách bylo jen napsáno, že budeme prodávat oblečení, hezky se oblékat a prezentovat obchod. Na skype pohovoru se ani moc neptal na nás a prostě najednou jsme měli práci. Musíte vyplnit několik papírů, jít na ambasádu, dostat vízum atd..ale to si každý může přečíst na jejich stránkách.
Pak už jsme si zařídili letenky, zabalili se a čekali na den D, kdy jsme z Vídně odlítali do New Yorku. Po příjezdu jsme vyplňovali papíry, o které se postaral zaměstnavatel. Také jsme museli dávat vědět vízovému sponzorovi o našem pohybu přes aplikaci. Je velmi důležité si zařídit social security number, které vám do budoucna umožní pracovat znovu v Americe. Otevřela jsem si bankovní účet u Wells Fargo banky, která byla jediná v okolí. Z jedním hlavních důvodů, proč otevřít účet v bance jsou šeky, které vám dává zaměstnavatel. Pokud přemýšlíte zda vycestovat, tak odpověď je rozhodně ANO, není čeho litovat.








You May Also Like

0 komentářů

FOLLOW ME @matysikova